Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-18 18:45:00

Elásta a csatabárdot Vujity Tvrtko és a Viszkis, most közös akcióra készülnek

Szokatlan páros, Vujity Tvrtko és Ambrus Attila, azaz a Viszkis indítanak közös jótékonysági akciót a koronavírus járvány miatt. A tervezett aukcióval az idősotthonokat támogatnák. Vujity Tvrtko egy újságírói elismerést, Ambrus Attila pedig egy általa készített műtárgyat ajánlott fel.

Néhány éve, a Viszkis életéről szóló film elkészültekor még feszült volt a hangulat Vujity Tvrtko és Ambrus Attila között. Azóta, ahogyan a Viszkis fogalmazott, elásták a csatbárdot, de Vujity Tvrtko szavaival élve, azért sosem lesznek barátok. Most, a koronavírus-járvány miatt mégis közös jótékonysági akcióra készülnek. Árverésre bocsájtják Vujity Tvrtko Pulitzer-emlékdíját és Ambrus Attila egyik vázáját.

"Aki ezt a licitet megnyeri, annak a nevét bele fogom gravírozni. Félkemény állapotban, amikor ilyen állapotú a váza, akkor beleírom a nevét, vagy amit éppen ő szeretne. Ez egy óarany váza, ami azt jelenti, hogy picit ilyen patinája van, tehát ilyen repedezett hatású és egy nagyon különleges technikával kell kiégetni, és pont attól ilyen értékes, hogy ez egy ritka dolog, én is ritkán csinálom és a keramikus társaim is ritkán csinálják" - mondta híradónknak Ambrus.

Az akció a Baptista Szeretetszolgálat hivatalos licitje lesz. A befolyt pénzt idősotthonoknak adják. Vujity Tvrtko Facebook-oldalán azt írta, az összeget ő maga is kiegészíti majd. Hogy pontosan mekkora bevételre számítanak, azt egyelőre nem árulta el, szerinte az akció lányege az összefogás.

"Ha a tűz és a víz, két olyan ember, akinek az életében szinte semmi nem közös és egy fél világ választja el akár az értékrendjét is egymástól, így össze tud fogni a jó ügy érdekében, akkor azok a veszekedő, vitatkozó emberek, akik még a nagy baj idején is egymásra mutogatnak, hogy ki a hibás, akkor talán ők is össze tudnak fogni. Nekem ez a legfontosabb" - mondta a műsorvezető.

Az akció jövő héten indul.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink