Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-18 16:49:00

Az államtitkár döbbenetes tanácsa: a “Vörös Hadsereg Frakció” nevet vegye fel a PDSZ

Vegyék fel a “Vörös Hadsereg Frakció elnevezést”, ez sokkal jobban lefedné a tevékenységüket - tanácsolta a köztévében Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a májusi érettségi vizsgák ellen ágáló Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének.

Megdöbbentő, hogy a járvány közepette is politikai akciókat űz a balliberális elkötelezettségű PDSZ, és nyíltan az érettségi megakadályozására buzdítja a pedagógusokat, ezzel az érettségiző fiatalok jövőjével is képes játszani.

“Javaslom nekik, hogy fontolják meg, módosítsanak nevet, vegyék fel esetleg a Vörös Hadsereg Frakció elnevezést, ez sokkal jobban lefedné a tevékenységüket“

- ezt Maruzsa Zoltán, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára nyilatkozta az M1-nek.

A Vörös Hadsereg Frakció (németül Rote-Armee-Fraktion, röviden RAF) egy szélsőbaloldali terrorszervezet volt, amely 1968 és 1998 között tevékenykedett Nyugat-Németországban. Kezdetben olyan neves értelmiségiek is rokonszenveztek a csoporttal, mint Sartre és Heinrich Böll. 

PDSZ-felhívás a tanároknak: “Most szüntesd be a munkát !“

Maruzsa Zoltán arra reagált a Vörös Hadsereges hasonlattal, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) korábban közleményben tudatta, nem hagyja, hogy 85 ezer gyereket és 6 ezer pedagógust "rángassanak" be érettségizni a járványügyi veszélyhelyzet kellős közepén. Ezért koordinált szabadságkivétellel akarja megakadályozni a májusban megtartandó érettségit. "Most szüntesd be a munkát!" - szólította fel a szakszervezet a pedagógusokat. Erről itt írtunk bővebben.

EMMI: Megdöbbentő

Az EMMI a nap folyamán megdöbbentőnek nevezte, hogy a járvány közepette is politikai akciókat űz a "balliberális elkötelezettségű" Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és nyíltan az érettségi megakadályozására buzdítja a pedagógusokat - írta a portálunkhoz is eljuttatott közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A PDSZ az érettségiző fiatalok jövőjével is képes játszani politikai okokból - fogalmazott a minisztérium.

"Köszönet minden pedagógusnak, aki a diákok érdekeit szem előtt tartva nem ül fel ennek a hangulatkeltésnek, és ebben a rendkívüli helyzetben is teljesíti a hivatásával járó feladatokat, ahogy teszik azt az ápolók, orvosok, rendőrök, katonák, szociális dolgozók, kormánytisztviselők és más, közszférában dolgozók"

- áll a közleményben.

Ajánlom

További belföldi híreink