Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-17 05:10:00

Kötelezően tesztelik az idősotthonok lakóit Debrecenben

Kötelezően tesztelik az idősotthonok lakóit Debrecenben - erre adott utasítást a város polgármestere. Balmazújváros első embere szerint, ha Debrecenben lehet tesztelni és kapnak elegendő eszközt a szűréshez, akkor nekik is jár ez a lehetőség. A település arra kéri a kormányt, hogy számukra is küldjenek elegendő tesztet a Covid-19 betegség szűrésére.

Balmazújsávros is tesztelné az idősotthonok lakóit

 

A koronavírus-járvány elleni védekezés nagyon fontos az idősebb korosztály, legfőképp a 65 év felettiek körében. Ezen belül a krónikus betegségekben szenvedő idősekre különleges figyelmet kell fordítani. Debrecen polgármestere azonnali tesztelést rendelt el az önkormányzat fennhatósága alá tartozó idősotthonokban. Papp László az indoklásában azt hangsúlyozta:

„Mivel önkormányzati fenntartású intézményekről van szó, a döntéseket senki sem tudja meghozni helyettünk, az intézkedéseket senki nem tudja foganatosítani helyettünk. Nem mutogatunk másra, tudjuk, hogy mi a dolgunk, mi a felelősségünk, és ennek megfelelően cselekszünk.”

Balmazújváros polgármestere üdvözölte kollégája döntését és éppen ezért kéri a kormányt, hogy tegye lehetővé a tesztelést más városok idősotthonaiban is.

„Én azt gondolom hogy Papp László polgármester úr, ezzel maximálisan megerősítette azon szándékunkat amelyet 41 polgármester társammal a kormány tudomására hoztunk, hogy kérjük igenis az azonnali teszteléseket az idős otthonokban, látva a nemzetközi, mind az európai statisztikákat, hogy milyen pusztítást végez a Covid-19 az otthonokban.„

A polgármesternek nincs tudomás Balmazújvárosi fertőzöttről. Ugyanakkor úgy vélekedik, a tesztelésnek nem csak a már meglévő betegség kimutatásáról kell szólnia, hanem a legalább annyira a megelőzésről is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink

Kapcsolódó cikkek, videók