Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-16 18:19:00

Bangóné kegyetlenül kiakadt: "négy emelet magasan" állnak felhasználatlanul védőfelszerelések egy raktárban

Az MSZP szerint hetek óta áll raktárban több millió koronavírus-járvány elleni védőfelszerelés, miközben ahhoz nem jutnak hozzá kellő számban az orvosok, a patikák, a szociális otthonok és az állampolgárok. Ezt szocialista országgyűlési képviselők csütörtökön, a Facebookon közzétett videofelvételen közölték.

Bangóné kegyetlenül kiakadt: "négy emelet magasan" állnak felhasználatlanul védőfelszerelések egy raktárban

Bangóné Borbély Ildikó elmondta,

a Waberer's raktárában millió számra állnak a védőfelszerelések és nem értik, hogy azok miért nem jutnak el az érintettekhez. 

Az MSZP felszólítja Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét, hogy hétfőn a parlamentben válaszolja meg az ezzel kapcsolatos kérdéseiket - tette hozzá.

Harangozó Tamás úgy fogalmazott,

végtelenül fel van háborodva, amiért sem az állam, sem a raktár tulajdonosa nem mondta meg, milyen védőfelszereléseket, mekkora számban és mennyi ideje tárolnak, azokat kik használhatják fel.

Korózs Lajos hangsúlyozta,

a raktárban azt látták, hogy a védőfelszerelések "négy emelet magasan" állnak, értesüléseik szerint hetek óta. A raktárvezető elmondása alapján a 2600 itt tárolt raklapból 300 cserélődik naponta 

- közölte.

A szocialista politikus szólt arról is, a bentlakásos idősotthonokba az állam kötelessége eljuttatni a védőfelszereléseket a járási hivatalokon keresztül. Ne mutogasson tehát senki az intézményvezetőkre, a polgármesterekre és a főpolgármesterre! - jelentette ki Korózs Lajos.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink