Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-15 19:33:00

Ingyen kapnak maszkokat a pécsiek az önkormányzattól

Pécsen 150 ezer maszkot oszt szét az önkormányzat, méghozzá térítésmentesen. Háztartásonként két maszkot biztosítanak. Tolnában és Baranyában egyébként az elmúlt öt napban nem regisztráltak új megbetegedést.

Általában személyesen adják át maszkokat, de ha valaki nincs otthon, a postaládájába dobják. Pécs alpolgármestere szerint a maszkok védelmet nyújtanak a mindennapi teendők során. Azonban Ruzsa Csaba figyelmeztet rá, hogy a megfelelő távolság megtartása a maszk viselése mellett is javasolt.

"A szakértők javaslatai szerint bolti bevásárláshoz az ügyintézéshez, a háztartási tevékenységhez javasolt. Pécs keletről nyugatra haladva történik borítékos osztása a maszkoknak a maszkok"

- mondta az alpolgármester.

Pécsett két héten belül elkészül az összes maszk. Romeisz Norbert, a Rovitex Hungária Kft. tulajdonosa elmondta, folyamatosan megy a gyártás, a Pécsnek szánt 150 ezer darabot már leszabták, ennek több mint a felét leszállították, még 10-12 nap, mire az összes maszkot megvarrják.

Tolnában és Baranyában egyébként az elmúlt öt napban nem volt regisztráltak újabb Covid megbetegedést. A hivatalos tájékoztatás szerint Tolnában eddig 13-an, Baranyában 29 en fertőződtek meg.

Híradónk úgy tudja, Pécsett 3 beteg fekszik a koronavírus-központban, mindegyikük intenzív ellátásra szorul, de egyikük sincs lélegeztetőgépre kapcsolva.

A szakemberek ennek ellenére azt kérik, aki csak teheti, továbbra maradjon otthon. Amennyiben mégis el kell hagyniuk az otthonukat, viseljenek maszkot és tartsák be a másfél méteres távolságot a közösségi terekben.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink