Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-14 18:42:00

"Most ezt nehezen viselem már" - így telnek Sas József napjai a járvány alatt

Nehezen viseli a bezártságot Sas József, akinek ráadásul agyvérzése következményeivel is meg kell birkóznia. A színész, színigazgató azonban sokkal inkább aggódik azokért az idősekért, akik egyedül kénytelenek átvészelni ezt az időszakot.

"Most ezt nehezen viselem már" - így telnek Sas József napjai a járvány alatt

Nem vesztette el humorát a nehézségek miatt Sas József. A legnagyobb próbatétel számára az, hogy nem dolgozhat. Hiányzik neki a színpad, a közönség, a színház levegője.

"Bodrogi is azt mondta, hogy én még egy helyben nem láttalak még soha, úgyhogy ez valóban így van, (...) de most ezt nagyon nehezen viselem már"

- nyilatkozta telefonon a Jászai Mari-díjas színész, rendező.

A művészről a családja gondoskodik, ő viszont értük aggódik. Azonban ugyanilyen mélyen megérintik azok a sorsok is, amiket a híradásokban lát.

"Én elsősorban azokat féltem, akiket látok kórházak közelében, lakókat, látom az idősebb embereket, még van nálam is idősebb talán egy-kettő, (...) aztán féltem a családomat, nagyon, feleségem, fiam, lányom unokáim, nem mindegy" - mondja Sas József, aki együttérez a színész társadalommal, amely most tétlenségre van ítélve. A helyzetet azonban nem látja tragikusnak. Sőt, már egy új előadás tervével is foglalkozik kollégáival.

"Száz évvel ezelőtt a színészt még a temető árkába temették. Ahhoz képest most jobb. (...) Én azért tudok erről egyáltalán beszélni, mert ugyanolyan a sorsom, mint a kollegáimé. Egy az egyben ugyanaz. (...) Tehát hiába csinálunk egy új darabot, azt majd talán novembertől tudjuk játszani. Merthogy csinálunk, az biztos! Mert nem bírjuk ki, hogy ne csináljunk egy újat, (...) és a máról fog szólni"

- jelentette ki.

A Sas kabaré az ATV legnézettebb produkciói közé tartozott az utóbbi években.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink