Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-14 18:04:00

Kásler nem helyezi vissza a Rehabilitációs Intézet főigazgatóját

Ezt az EMMI az ATV Híradójának kérdésére tette egyértelművé.

„A Nemzeti Népegészségügyi Központ április 10-ei ellenőrzésekor kiderült, hogy egyetlen ágyon sem tud fogadni koronavírus-fertőzött beteget az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet, és maga a volt főigazgató csak április 16-ra ígért 20 ágyat a miniszteri utasításban szereplő több mint 200 ággyal szemben. Az erről szóló jegyzőkönyvet a volt főigazgató is aláírta. A minisztérium nem vizsgálja felül a döntését, mert dr. Cserháti Péter volt főigazgató nem készítette fel intézményét megfelelő időben a koronavírusos betegek fogadására, és ezzel komolyan veszélyeztette a járvány elleni sikeres védekezést és a betegellátást”

– ezt válaszolta az EMMI az ATV Híradójának kérdésére, amely arra vonatkozott, hogy a leváltásáról szóló döntés nyomán támadt tiltakozás hatására elképzelhető-e, hogy a minisztérium felülvizsgálja korábbi döntését és visszahelyezi Cserháti Pétert a főigazgatói pozícióba.

Mint ismert, Cserháti leváltásáról Kásler Miklós miniszter döntött a húsvéti hétvégén. Kedden A Semmelweis Egyetem közleményében azt írja: Dr. Cserháti Péter 2019. október 1-én kelt rektori biztosi feladatkörét kibővítik, és megbízzák az egyetem komplex rehabilitációs fejlesztésével, ami magában foglalja a hazai egészségipari fejlesztési szempontok megvalósítását is.

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink