Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-13 21:52:00

Reagált a kórház főigazgatója: csak az otthon ápolható betegeket küldik haza

"Csak olyan betegeket engedünk haza a Jahn Ferenc Kórházból, akiknek az ápolása otthon is megoldható" - közölte a kórház főigazgatója, Ralovich Zsolt a hvg.hu-val. Elmondása szerint a betegeket a megfelelő receptekkel és az első munkanapig elég gyógyszerekkel bocsátják el.

Reagált a kórház főigazgatója: csak az otthon ápolható betegeket küldik haza
"A nyugat-európai országokhoz hasonlóan hazánkban is tömeges megbetegedések várhatók, ezért az egészségügyi ellátórendszert fel kell készítenünk arra, hogy a legrosszabb forgatókönyv esetén is elegendő kórházi kapacitás legyen a súlyos állapotú koronavírusos betegek kezelésére. Ez a helyzet mindenkitől együttműködést igényel, így azoktól a családoktól is, ahol a beteg hozzátartozó otthoni ápolása megoldható"

- közölte.

A főigazgató válaszában azt írta, hogy a járvány megfékezése, a járványkórházi feladatok ellátása, a dolgozók és kiemelten a 65 év feletti betegek egészségének védelme érdekében rendelték el a csepeli telephelyen április 10-én a feltétlen kórházi kezelést és orvosi felügyeletet nem igénylő, otthon ellátható betegek "lehetőség szerinti elbocsátását."

atv.hu/hvg.hu

Ajánlom

További belföldi híreink