Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-10 21:21:00

Szijjártó: A CNN álhírt terjeszt

A CNN műsorában nyilatkozott Szijjártó Péter, ahol válaszolt a magyar kormányt érő kritikákra, amelyek szerint a koronavírus törvény adta felhatalmazással valójában autokráciát akarnak kiépíteni. A külügyminiszter visszautasította a vádakat és hangsúlyozta, hogy a rendkívüli helyzet miatt más országok is hasonló döntéseket hoznak.

Szijjártó Péter szerint álhíreket és hazugságokat terjesztenek a kornavírus-törvénnyel kapcsolatban a médiában. Az amerikai CNN televízióban adott interjúban Christiane Amanpour kérdésére, hogy mi indokolta azt, hogy más országokkal szemben a magyar törvényhozás nem működik,


Szijjártó azt válaszolta, hogy a CNN álhírt terjeszt mivel a parlament valójában továbbra is ülésezik.

"Milyen rendelkezéseket nem tudnak bevezetni, figyelembe véve az Önök nagyarányú többségét a kormányzatban és a parlamentben?"- kérdezte a műsorvezető.

„Vannak a vírus elleni küzdelemre vonatkozó rendelkezések. Ezeknél, sok más országhoz hasonlóan lehetőségünk van rendeletalkotásra, mivel ezek sürgős ügyek, amiknél nincsen két hetünk arra, hogy a parlament törvényt hozzon, hanem azonnal lépnünk kell.”- fejtette ki Szijjártó Péter.

Azokra a vádakra, hogy a kormány autokráciát akar kiépíteni, és a mostani törvény antidemokratikus, Szijjártó azt válaszolta, hogy az a felhatalmazás amit most a parlament megszavazott a magyar miniszterelnöknek, még mindig jóval szűkebb jogkört jelent, mint amivel például a francia elnök rendelkezik rendes körülmények között.

A külügyminiszter hangoztatta, hogy olyankor amikor százával halnak meg európai emberek, az európai vezetőknek Magyarország kritizálása helyett a saját országukban megoldandó problémákkal kellene foglalkozniuk.

Ajánlom

További belföldi híreink