Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-10 13:55:00

Megrázta a főpolgármester-helyettest, amit a Pesti úti idősotthonnál látott

Gy. Németh Erzsébet szerint a fővárosi önkormányzat hetek óta kéri az operatív törzstől, hogy több szűrést végezzenek el az idősotthonokban.

Megrázta a főpolgármester-helyettest, amit a Pesti úti idősotthonnál látott

Az atv.hu is beszámolt róla, hogy Karácsony Gergely főpolgármester elrendelte péntektől hétfőig, minden nap reggel 8 és este 10 óra között a Margitsziget, az Óbudai Sziget és a Római-part lezárását. 

Gy. Németh Erzsébet szerint az elsőkörös döntések megszülettek. A főpolgármester-helyettes azt is elmondta az ATV Start című műsorában elmondta, hogy ezekre a területekre van a fővárosnak ráhatásuk, viszont a kerületek maguk is döntöttek sokan úgy, hogy lezárnak kiránduló-és sétálóhelyeket. 

Portálunk is beszámolt róla, hogy már csaknem 150 fertőződtek meg koronavírussal a Pesti úti idősotthonban, és öten életüket vesztették. 

A főpolgármester-helyettes is ellátogatott az idősotthonba. Mint mondta: a fővárosi önkormányzat több hete kéri az operatív törzstől, hogy az idősotthonokban végezzenek koronavírus-teszteket. „Megrázó az egész, mikor az ember ott áll, és viszik el a mentőautók az idős embereket" – fogalmazott.

Gy. Németh véleménye szerint Orbán Viktor nem mert szigorító intézkedéseket meghozni. A főpolgármester-helyettes arról is szólt, hogy miután Orbán Viktor bejelentette, hogy ingyenesen lehet parkolni az országban, 10-15 százalékkal megnőtt az autósforgalom Budapesten. „Úgy gondolom, hogy járványügyben csak az államnak, a kormánynak és a járványügynek vannak feladatai, nekünk az a dolgunk, hogy mondjuk a tiszti főorvos határozatait betartsuk, ezt meg is tesszük" – mondta a műsorban. 

Nem kötelező idén érettségizni

 

atv.hu

 

Ajánlom

További belföldi híreink