Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-10 12:51:00

Kijárási tilalom Zuglóban? Horváth Csaba szerint a lakókon múlik

Közleményben kéri Zugló polgármestere, hogy mindenki tartsa be a kijárási korlátozás szabályait.

Kijárási tilalom Zuglóban? Horváth Csaba szerint a lakókon múlik

Horváth Csaba azzal kezdi a zuglóiakhoz intézett közleményét, hogy meg kell óvni gyermekeinket, szüleinket, nagyszüleinket, rokonainkat, barátainkat a koronavírus-járványtól. „Ennek az a feltétele, hogy minimálisra csökkentsük a találkozások számát, és ne hagyjuk el otthonunkat a húsvéti ünnepek idején sem, bármennyire is csalogató, gyönyörű, napsütéses tavaszi idő van. Nagyon nehéz, de otthon kell maradnunk mindannyiunk érdekében. Csütörtökön a kormány a kijárási korlátozások határozatlan időre szóló meghosszabbításáról döntött, és az önkormányzatokra bízta, legyenek-e további szigorítások” – fogalmaz a polgármester, és hozzáteszi:

Az önkormányzatok elrendelhetik a kijárási tilalmat.

Horváth Csaba ugyanakkor leszögezi, hogy Zugló önkormányzata egyelőre elegendőnek tartja a kijárási korlátozások fenntartását. Nem terveznek további szigorításokat, de ennek az a feltétele, hogy a kormányrendeletben meghatározott korlátozásokat mindenki betartsa.

„Nyomatékosan kérek minden zuglói és budapesti polgárt, a saját és mások érdekében, az élet védelmében, az egészség és a biztonság érdekében: maradjon otthon és csak a legszükségesebb esetben hagyja el az otthonát! Külön kérek mindenkit, hogy a négynapos ünnep alatt ne menjenek a Városligetbe, sem más parkokba!” – írja a városvezető.

Hozzáteszi, felkérte a kerületi rendőrséget és utasította az önkormányzati rendészetet, hogy fokozottan ellenőrizzék a járványügyi szabályok betartását.

„Ha betartjuk a korlátozásokat, ha otthon maradunk vagy csak a indokolt esetben hagyjuk el rövid időre az otthonunkat, és akkor is tartjuk megfelelő távolságot, akkor nem kell bevezetni a kijárási tilalmat. Együtt le fogjuk győzni a koronavírus-járványt! Viselkedjünk felelősen! Vigyázzunk egymásra!” – zárja a közleményt.

 

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink