Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-09 11:18:00

Szigorít-e a miniszterelnök? Kovács Zoltán újra posztolt

Ma kiderül, hogy szigorítják-e a kijárási szabályokat. Kovács Zoltán újabb Facebook posztban erősíti meg: a miniszterelnök délután bejelenti a vírus elleni védekezés további lépéseit. “Az utóbbi napokban fellazult a kijárási korlátozás betartásával kapcsolatos rend” - írja az államtitkár.

Kovács Zoltán újra posztolt, a kommunikációs csoportot vezető államtitkár azt írta: Bár a magyar kormány kellő időben hozott intézkedésekkel sikeresen lassította a vírus terjedését, szerdán már-már egy normális napnak megfelelő forgalom volt az utcákon, és ez nem egy jó jel. Az utóbbi napokban fellazult a kijárási korlátozás betartásával kapcsolatos rend, és ez sajnos a számokban is tükröződik.

Orbán Viktor miniszterelnök az összes szempont és a szakértők figyelembevételével dönt a szombaton lejáró kijárási korlátozás után szükséges további lépésekről. “A kormányfő az operatív törzs ülése után járványügyi szakértőkkel egyeztet, majd délután bejelenti a vírus elleni védekezés további lépéseit” - írja az államtitkár, hozzátéve: a kijárási korlátozásnak akkor van értelme, ha a lakosság közreműködik, és betartja az előírásokat. Minden intézkedés a magyar emberek és a magyar társadalom védelmét és érdekeit szolgálja.

Ajánlom

További belföldi híreink