Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-09 11:33:00

Maruzsa: csak az írásbeli érettségi megtartását javasolják a kormánynak

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján Maruzsa Zoltán közoktatási államtitkára beszámolt az oktatási akciócsoport munkájáról, amiben szerepel az érettségi megszervezése is.

Maruzsa elmondta, hogy a nemzetközi tapasztalatok azt mutatják, hogy vagy technikailag rövidítik a vizsgákat vagy pedig átlagot vonnak a jegyekből.

Magyarországon az érettségi egyben felvételit is jelent – folytatta az államtitkár. Azt javasolták a kormánynak, hogy érdemes az érettségit megszervezni. Javaslatuk szerint az érettségi bizonyítvány előtti szintfelmérő vizsgákat törölni érdemes. Aki nem felvételizik idén, az vissza tud lépni a felvételitől. Amennyiben fizetett a felvételiért, visszakapja a pénzt. Azok számára, akik szeretnének érettségizni számukra a lehető legrövidebb vizsgákat ajánlják. Csak írásbeli érettségi vizsga szervezését javasolják.

Az írásbeli vizsga ilyen módon való megszervezésénél is betartatnák a másfél méteres távolságot, és egy teremben csak 10 fő lehet. Ha írásbeli vizsgát szerveznek csak, akkor 10 nap alatt lebonyolítható az érettségi.

Nem reális egy októberi érettségi vizsga, mert a felkészülés már hónapok óta tart. A tervekben az szerepel, hogy szeptemberben elindítják a megszokott ütemben a tanévet. Most arra készülnek, hogy május 4-én írásbeli vizsgákkal elindítják az érettségit. A kormány erről még nem döntött, ez a javaslatuk.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink