Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-09 22:29:00

Karácsony bejelentette: lezárják a Margitszigetet, az Óbudai Szigetet és a Római-partot

A főpolgármester elrendelte péntektől hétfőig, minden nap reggel 8 és este 10 óra között a Margitsziget, az Óbudai Sziget és a Római-part lezárását.

Karácsony bejelentette: lezárják a Margitszigetet, az Óbudai Szigetet és a Római-partot

A budapestiek védelmében, annak érdekében, hogy a főváros kezelésében álló különösen frekventált közterületeken ne legyen a járványveszély szempontjából veszélyes tömeg, a főpolgármester elrendelte péntektől hétfőig, minden nap reggel 8 és este 10 óra között a Margitsziget, az Óbudai Sziget és a Római-part lezárását.

Terdik Tamást, Budapest rendőrfőkapitányát arra kérte Karácsony Gergely, hogy a rendőrség szerezzen érvényt a lezárásokról szóló döntésének. Utasította Handl Tamást, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság vezetőjét, hogy munkatársaival mindenben legyen a BRFK segítségére. Egyben utasította a BKK-t, hogy erre a négy napra függessze fel a 26-os busz közlekedését, valamint a jelzett időszakban ne álljon meg a 4-es és a 6-os villamos a Margitszigetnél.

Azt is írja, tisztában van vele, hogy a döntés a kikapcsolódni vágyó budapestiek körében népszerűtlen lehet, sokaknak okoz kényelmetlenséget. A járvány terjedésének megfékezése azonban most nehéz döntéseket tesz szükségessé. Arra kéri a budapestieket, maradjanak otthon az ünnepek alatt is – áll a Facebook-bejegyzésében.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink