Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-09 12:45:00

Ittasan tört-zúzott, majd szociális munkásra támadt egy hajléktalan Borsodban

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy ötvenkilenc éves hajléktalan férfival szemben - közölte a vádhatóság az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint a férfi 2019. december 11-én délben ittas állapotban érkezett vissza a hajlaktalanokról gondoskodó szociális intézménybe. A vádlott állapotát látva, az intézmény egyik dolgozója megkérte, hogy üljön le az orvosi szoba előtt lévő padra.

Ezen a vádlott felháborodott, majd dühében az épület folyosóján felkapott és a falhoz vágott egy padlóvázát és egy cserepes virágot. Az intézmény egy másik, szociális munkásként dolgozó alkalmazottja - az intézmény házirendjében foglaltak alapján - felszólította a vádlottat, hogy hagyja el az épületet.

Ő ennek nem akart eleget tenni, a vádlott és a sértett között dulakodás alakult ki. Végül a sértett telefonon értesítette a rendőrséget.

A szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló törvény rendelkezései alapján, a sértett munkaköri feladatainak ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősül, akit a vádlott jogszerű eljárásában erőszakkal akadályozott - közölte az ügyészség, hozzátéve: a vádiratban végrehajtandó börtönbüntetés, kitiltás és közügyektől eltiltás kiszabására tettek indítványt a bíróságnak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink