Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-08 16:08:00

Orbán Viktor holnap délután tesz fontos bejelentéseket

Holnap derülhet ki, milyen kijárási korlátozások lesznek húsvétkor és azt követően. Kovács Zoltán államtitkár azt posztolta: Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs csütörtöki ülése után járványügyi szakértőkkel egyeztet, és ezt követően, délután jelenti be a vírus elleni védekezés további lépéseit.

Orbán Viktor holnap délután tesz fontos bejelentéseket

Kovács Zoltán államtitkár a Facebook oldalára a kormányülés szünetében feltett videóban elmondta: ma meghívást kapott a kormányülésre Karácsony Gergely főpolgármester, és Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének az elnöke, a miniszterelnök meghallgatta a véleményüket, gondolataikat a járvány elleni védekezés során szükséges intézkedésekkel kapcsolatban.

A mai napon Orbán Viktor további egyeztetéseket folytat.

"A miniszterelnök az operatív törzs holnapi ülése után járványügyi szakértőkkel egyeztet, és ezt követően, délután jelenti be a vírus elleni védekezés további lépéseit"

- jelentette be Kovács Zoltán.

Ma, a Karmelitából távozóban Szita Károly az atv.hu-nak azt nyilatkozta a kijárási korlátozásról: "Tágan van mérve a mostani háromórás időtartam", a 65 év feletti polgártársainknak inkább 2 óra álljon rendelkezésre a kijárási korlátozás meghosszabbítása után, esetleg 9-11 között. Nem lenne ördögtől való továbbá húsvétra, a négy napra sem a szigorítás, a "lángosozós”, “fagyizós” piknikek miatt - mondta a polgármester.

Ajánlom

További belföldi híreink