Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-08 12:37:00

Kijárási korlátozás: Gulyás Gergely bejelentést ígért

Meghosszabbítják a kijárási korlátozást? - kérdeztük a Karmelita udvarán a mai sajtótájékoztató után távozóban Gulyás Gergelyt. A kancelláriaminiszter bejelentést ígért.

Kijárási korlátozás: Gulyás Gergely bejelentést ígért

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a a mai kormányülés közben sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely főpolgármesterrel és Szita Károlllyal, a MJSZ elnökével, akik hivatalosak voltak a kormányülésre. Az viszont a sajtótájékoztatón még nem derült ki, hogy a kormány milyen döntést hozott a kijárási korlátozásról, meghosszabbítják-e, szigorítják-e holnaptól, a húsvéti napokra.
A miniszter arról beszélt, hogy a kormány partnerként tekint a járvány elleni védekezésben az önkormányzatokra.

Karácsony: egy hónapos hosszabbítás

Karácsony Gergely azt mondta, hogy az elkövetkező hetekben a kormányzat és az önkormányzatok együttműködésének feltételei jelentősen javultak a mai kormányülésnek köszönhetően. A főpolgármester közölte: az eddig meghozott korlátozó intézkedéseknek nagyjából egy hónapig fenn kell tartani.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere, a Megyei Jogú Városok Szövetsége az elnöke megköszönte a kormány erőfeszítéseit a védekezésben és azt ígérte a 23 megyei jogú város polgármestere nevében, hogy mindent megtesznek a védekezés érdekében. Szerinte minimum az eddigi korlátozásokat fenn kell tartani, de indokolt lehet a szigorítás is.

Szita Károly konkrét javaslatokat is tett az idősekkel kapcsolatban

Szita Károly a Karmelitából távozóban az atv.hu-nak nyilatkozott konkrétumokról is, arról, hogyan képzeli el a szigorításokat. A polgármester azt mondta: "Tágan van mérve a mostani háromórás időtartam", a 65 év feletti polgártársainknak inkább 2 óra álljon rendelkezésre a kijárási korlátozás meghosszabbítása után. Nem lenne ördögtől való húsvétra, a négy napra sem a szigorítás a "lángosozós, fagyizós piknikek" miatt. Orbán Viktor miniszterelnök “jószívvel" vette a javaslatokat, a kormányfő érdeklődő volt, “belekérdezett”, “visszakérdezett” - mondta Szita Károly.

A sajtótájékoztatóról a kormányülésre visszasiető Gulyás Gergelyt megkérdeztük, hogy meghosszabbítják-e a kijárási korlátozást, a kancelláriaminiszter azt válaszolta, hogy be fogják majd jelenteni.

Ajánlom

További belföldi híreink