Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-08 10:16:00

Jelentősen olcsóbbak lettek az albérletek Budapesten

Március elejéhez képest országszerte 22 százalékkal nőtt a kínálat, Budapesten pedig 12 százalékos volt a bővülés – írja friss elemzésében a ingatlan.com az országos albérleti trendekről.

Jelentősen olcsóbbak lettek az albérletek Budapesten

Mint írják, a közel 20 ezer kiadó lakáshirdetés pedig azt jelenti, hogy az albérletpiac már most ott tart, mint az iskolakezdést megelőző főszezonban. A kereslet is feléledni látszik. A budapesti árak alakulására jellemző, hogy egy hónap alatt 215 százalékkal nőtt, azaz megtriplázódott a havi 100 ezer forintos határ alatti bérleti díjjal hirdetett lakások száma.

Ennek egyik oka, hogy a járvány miatt a turizmus gyakorlatilag leállt, ezért bérlő híján a rövid távra kiadott ingatlanokból egyre több kerül a piacra.

Nem tömegesen, de több hotel és panzió elkezdte közép- és hosszútávú kiadásra hirdetni a szobáit, hogy ezzel is mérsékelje a bevételkiesést, mondta el Balogh László elemző.

"A budapesti 100 ezer forint alatti havi bérleti díjjal kivehető lakások száma egy hónap alatt megtriplázódott, és több mint 900 ilyen ingatlan található a kínálatban"

- tette hozzá.

A kínálat megugrása azonban várhatóan még lejjebb szorítja majd az albérletárakat.

 

 

atv.hu/24.hu

Ajánlom

További belföldi híreink