Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-08 06:11:00

895-en fertőződtek meg és újabb 11 ember elhunyt itthon a koronavírusban

Ezzel 58 főre emelkedett az elhunytak száma, többségében idős emberek, de egy 49 éves személy is van az áldozatok között. 94-en gyógyultat tartanak számon, 15.481-en vannak hatósági házi karanténban.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 895 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt újabb 11 beteg, többségében idős emberek (egyikük 49 éves).

Ezzel 58 főre emelkedett az elhunytak száma. 94 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

A kormány koronavírussal foglalkozó tájékoztató oldalán azt írják: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérjük a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött - áll a koronavirus.gov.hu-n.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét - írják.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink