Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-07 12:34:00

Szijjártó a maszkokról: 116 milliót rendeltek, Karácsonyéknak és az ellenzéki kerületeknek 165 ezret hoztak

Több mint 116 millió maszkot rendelt a magyar kormány, ebből 31 millió már megérkezett. Szijjártó Péter külügyminiszter tájékoztatásából az is kiderült: segítettek Karácsony Gergelyéknek is 65 ezer maszkkal, és az ellenzéki fővárosi kerületeknek is.

Szijjártó a maszkokról: 116 milliót rendeltek, Karácsonyéknak és az ellenzéki kerületeknek 165 ezret hoztak
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, fotó: MTI

Szijjártó Péter a parlamentben napirend előtt, de a mai külügyi bizottsági meghallgatásán is elmondta a járvány elleni védekezésről: 116 258 940 darab maszkra van szerződésünk, és ebből már 30 960 096 darab már meg is érkezett. Még ezen a héten érkezik 8 millió 860 ezer maszk Magyarországra. Ezeket az Állami Egészségügyi Központ ( ÁEK ) raktáraiba helyezik el, onnan kapják meg a kórházak és az egészségügyi intézmények.

A külgazdasági és külügyminiszter kulcsfontosságúnak nevezte a maszkokat a védekezésben, ezúttal is elmondta, hogy Kínában sorban állnak a maszkokért, de van egy Kína-Budapest légifolyosó.

Szijjártó Péter arról is beszámolt, hogy a fővárosnak is rendelt a KKM maszkokat, miután megkeresést kaptak a főpolgármester hivatalától és az ellenzéki vezetésű kerületektől Budapesten.

A miniszter ennek kapcsán elmondta: a főváros 65 ezer, a VII. kerület 40 ezer, a VIII. kerület 50 ezer, a XI. kerület pedig összesen 10 ezer maszkot vásárolt. A KKP által rendelt 165 ezer maszk tegnap Kínából megérkezett. A főváros már tegnap átvette s maszkokat, a kerületek az ÁEK raktárából ma átvehetik.

A külügyminiszter egyúttal felajánlotta a segítségét a járvány elleni védekezésben, mint mondta, megteremtették a Kína-Magyarország légihidat a szállításra.

Ajánlom

További belföldi híreink