Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-07 16:41:00

Szabálysértési eljárás indult a karanténban lévő Kozma Dominik ellen

Portálunk is beszámolt róla, hogy több magyar úszó és edzőjük is elkapta a koronavírust. Sós Csaba, a Magyar Úszószövetség elnöke szerint körülbelül 15 úszónak és edzőnek lett pozitív tesztje.

A tájékoztatást a pozitív tesztről és a szigorú otthonmaradásról megkapta telefonon a világbajnoki bronzérmes úszó, illetve emellett egy ígéretet is kapott, miszerint a karantént jelző „piros cédulát" nemsokára megkapja – írja az NSO.


„Először azt mondták, emailen kapom, mivel mondtam, hogy itthon nincs nyomtató, így azt a tájékoztatást kaptam, hogy kiküldik. Erre felvetettem, hogy talán nem lenne szerencsés az emeleti lakásomból legyalogolni a postaládához jelen helyzetben, de erre a felvetésemre nem érkezett válasz"

– mesélte Kozma, aki egyébként mindezt dokumentumokkal is alá tudja támasztani. „Aztán kedden délelőtt egy rendőr kopogtatott az ajtón, azt ellenőrizte, itthon tartózkodunk-e a feleségemmel, Zsófival" – folytatta. Kozma persze az utasításokat betartva otthon volt, ám a rendőr ezek után hiányolni kezdte a piros cédulát, amit az ajtóra kellett volna ragasztania. A sportoló elmondta, miért nincs kinn a papír, a rendőr pedig még azt is megtette, hogy ellenőrzi, nincs-e véletlenül a postaládájában, ám hiába kereste, nem volt ott.

Mivel a járványügyi elkülönítés szabályai szerint Kozma Dominik „az átadott figyelmeztető feliratot köteles a tartózkodási helyének bejárati ajtaján elhelyezni", ez pedig nem történt meg, így a rendőr szabálysértési feljelentést tett az úszó ellen.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink