Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-07 21:58:00

Karácsony koronavírus-vizsgálatokat kér a fővárosi szociális intézményekben

A főpolgármester közösségi oldalán azt írta: az igazságot tudnunk kell, mert csak így léphetünk a veszély ellen, és el is kell mondanunk, nem söpörhetjük a szőnyeg alá.

"A járványügyi szabályok betartása mellett úgy tudjuk megállítani a járvány terjedését az idősotthonokban, ha minden lakót és dolgozót minél gyorsabban tesztelünk. Több száz teszt elvégzését a Fővárosi Önkormányzat rendelte meg. De erre mindenhol szükség lenne. Ezért kértem ma az országos tisztifőorvost, hogy rendeljen el a koronavírus-vizsgálatokat a budapesti szociális intézményekben és erre kérem holnap a kormányt is, mégpedig személyesen, ugyanis meghívtak a kormányülésre" - írja bejegyzésében Karácsony Gergely.

A főpolgármester felidézi, hogy a közvélemény a budapesti idősotthonokban történt megbetegedésekről onnan értesült, hogy fenntartóként a főváros a nyilvánossághoz fordult.

"Megkérek minden önkormányzati, egyházi és magántulajdonban lévő idősotthont, hogy tegyenek hasonlóan. Nincs helye titkolózásnak, mert az emberi életekbe kerülhet"

- írja Karácsony.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink