Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-07 13:16:00

A Néppárt csak a koronavírus-járvány után fog dönteni a Fidesz sorsáról

Belátható időn belül nem fog az az Európai Néppárt a Fidesz tagságáról dönteni. A koronavírus nemcsak fizikailag teszi lehetetlenné, hogy több száz fő összegyűljön a politikai közgyűlésre, hanem ennél sürgetőbb feladatok is állnak az európai politikusok előtt - írja az EUrologus.

A Néppárt csak a koronavírus-járvány után fog dönteni a Fidesz sorsáról
Orbán Viktor miniszterelnök, fotó: MTI

A múlt héten a Néppárt 13 tagpártja kérte a pártcsalád elnökétől, Donald Tusktól, hogy vegye újra napirendre a Fidesz kizárását, ugyanis "felhatalmazási" törvény "végképp meggyőzte őket arról, hogy a Fidesz nem maradhat a politikai ernyőszervezet tagja."

Európai Néppárt politikai gyűlése dönthet egy tagpárt kizárásáról vagy felfüggesztéséről, de a testület csak a koronavírus miatt bevezetett kijárási és utazási korlátozások feloldása után fog összeülni

- válaszolta Tusk a kommunikációs stábja az EUrologus kérdésére. Tusk irodája még csak találgatásokba sem bocsátkozott azzal kapcsolatban, hogy a néppárti vezetők mikor gyűlhetnek össze legközelebb.

Az optimista becslések szerint is hónapok telhetnek még el, mire újraindulhat a politikai élet Brüsszelben. Az pedig egyelőre elképzelhetetlen, hogy az európai pártcsalád mind a 68 tagpártjának résztvevői egyáltalán el tudjanak utazni, és biztonságos legyen megtartani egy többszáz fős rendezvényt - hívta fel rá a figyelmet a portál.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink