Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-06 21:17:00

Válságkezelő alapjövedelmet vezetnek be az I. kerületben

Az I. kerület polgármestere, V. Naszályi Márta hétfőn kerületi intézkedéscsomagot jelentett be a koronavírus-járvány, illetve a hatásai miatt.

Válságkezelő alapjövedelmet vezetnek be az I. kerületben
V. Naszályi Márta polgármester

A közlemény szerint válságkezelő alapjövedelmet vezetnek be. 100 ezer forintra egészítik ki a rászorulók (gyermeküket egyedül nevelők, munkanélküli segélyre már nem jogosult munkakeresők, munkájukat a járvány miatt elveszítők, egyéni kis- és középvállalkozók akiknek bevétellehetőségei megszűntek, minimálnyugdíjasok, illetve azok a gyermekesek, akiknek az egy főre jutó jövedelme családi pótlékkal kiegészítve sem éri el ezt az összeget) jövedelmét az elkövetkező 3 hónapban.

3 hónapos fizetési moratóriumot adnak a lakás-, illetve üzletbérlőiknek, ha kérik. A csomag szerint azoknak a vállalkozóknak, akiknek már be kellett zárniuk az üzletüket és igényt tartanak rá, jelképes, 50 forint/négyzetméteres bérleti díjat számolnak fel – a minimum bérleti díj pedig 10 ezer forintra módosul.

Az eseti települési támogatás összegét felemelik évi 105, illetve 140 ezer forintra, az egyszeri kifizetést pedig 35 ezer forintra, ezt az önkormányzat szerint mindegyik kerületi lakó kérvényezheti.

 

 

atv.hu/hvg.hu

Ajánlom

További belföldi híreink