Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-06 18:56:00

Megduplázódott a kijárási korlátozást megszegők száma: megnéztük, hogy ma mi a helyzet

Duplájára nőtt szombatról vasárnapra a rendőri intézkedések száma a kijárási korlátozások be nem tartása miatt. Hétvégén az ATV Híradó is beszámolt róla, hogy egyre többen szegik meg a szabályokat. Ma jobb volt a helyzet, valószínűleg a szombaton és vasárnap mindenki elintézte a nagyobb bevásárlást, illetve ha otthonról is, de dolgozniuk kellett az embereknek.

 

Üresek a padok, nincs sor sem a lángososnál, sem pedig a rétesesnél, két hete mindkét hely bezárt. Hétfő délelőtt nyoma sem volt a hétvégi tömegnek a Normafán. Úgy tűnik hatott a park igazgatójának a kérése, hogy sétára és sportolásra ne a Normafát és környékét, hanem a budai hegyek más, kevésbé forgalmas részeit válasszák. A 11. kerületi Bikás parkban már kicsit többen voltak.

"Igyekszünk ebédidőben jönni, mert az a tapasztalat, hogy akkor, nem tudom, délután nem voltam még itt, akkor lehet hogy csúcs van, vagy többen vannak, de ebéd időben így azért még kezelhető mennyiség van a parkban" - mesélte az egyik anyuka.

A gyerekek itt egyébként görkorcsolyáznak, és bicikliznek, a felnőttek meg súlyzókkal edzenek. Időseket alig láttunk. Ez az idős hölgy egyedül olvasgatott egy asztalnál, azt mondja, helyesnek tartja a szigorításokat, sőt még szigoríthatnának.

"A saját korosztályommal kapcsolatban, azt betartjuk, nagyon óvatosan és nagyon mérsékletesen közlekedünk egymás mellett, nem is nagyon keressük egymás társaságát, ha lehet, 3-4 métert tartunk inkább, mint hogy közelebb menjünk egymáshoz"

- mondta az egyik idős néni.

Vasárnap a kertészetekben rengetegen voltak, mindenkinek volt indoka, hogy, miért vásárol éppen.

Ezek a képek viszont hétfőn készültek az egyik fővárosi plázában. Egy nézőnk küldte a felvételt, amelyen jól látszik, hogy szinte üres az egész épület, egy két bolt van nyitva, majdnem minden étterem zárva.

Az operatív törzs sajótájékoztatóján azt mondták: a kijárási korlátozások miatti rendőri intézkedések száma a hétvégén duplájára nőtt.

"Ismételten szeretnénk kérni a budapesti lakosságot, hogy a járvány lassítása érdekében a magatartási szabályoknak a betartása közös ügyünk, éppen ezért ezeket a szabályokat szigorúbb mértékben tartsák be"

- nyilatkozta Kiss Róbert, a rendőrség alezredese.

Azt még most nem lehet tudni, hogy húsvétra szigorítanak e a kijárási korlátozásokon, a miniszterelnök szerint erről a hét közepén döntenek.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink