Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-06 21:34:00

Fürjes: Bevált az ingyenes parkolás, aki mást mond téved vagy füllent

Bevált az ingyenes parkolás, aki mást mond az téved vagy füllent - ezt twittelte Fürjes Balázs Budapestért felelős államtitkár, fotót és grafikont is mellékelve. Ezzel tökéletesen ellentmondva Karácsony Gergelynek.

A miniszterelnök tegnap írta alá a kormányrendeletet, ami szerint mától ingyenes a parkolás Magyarországon. "A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját" - fogalmazott tegnapi videójában Orbán Viktor, hozzátéve: ezért indokolt a közterületi parkolási díjak megszüntetése.

Karácsony: Jó reggelt kívánok! Sok lett az autó Budapesten...

Karácsony Gergely tegnap nem igazán reagált, ma viszont már azt posztolta a Facebook oldalán: “sokba kerül az olcsó népszerűség...”

A főpolgármester - aki a múlt héten ellenállt a fideszes felszólításnak, nyomásgyakorlásnak és csak az egészségügyi dolgozók számára tette ingyenessé a parkolást -, most délután hosszú kocsisorokról fotókat is mellékelt és azt írta: “Tegnap még nem reagáltam arra, hogy a miniszterelnök statáriálisan elrendelte a közterületi ingyenes parkolást az országban. Meg akartam várni, mi lesz ebből. Hát, hamar kiderült, hogy az „olcsó népszerűség” néha sokba kerül …

Emlékeztetett, hogy ma éppen az operatív törzs tájékoztatóján hangzott el, hogy sajnos „sok lett az autó” Budapesten.

“Jó reggelt kívánok! A tisztifőorvos lényegében arra kérte a budapestieket, ne vegyék komolyan a miniszterelnök bejelentését, ne éljenek vele, mert az fokozza a járványveszélyt” - írta posztjában Karácsony Gergely, azt állítva: a miniszterelnök bejelentésének másnapján a közösségi közlekedés kihasználtsága nem csökkent, viszont az elmúlt hetekhez képest érdemben nőtt a közúti forgalom, annak összes következményeivel együtt. “Vagyis jelentős részben olyanok ültek autóba, akik eddig otthon maradtak, ahogyan azt a kormány is kéri tőlük. A közterület-felügyelők jelentései szerint a szabálytalan parkolások száma visszaállt egy átlagos hétköznapnak megfelelő szintre, több esetben a közlekedést érdemben akadályozó parkolás miatt kellett intézkedni. Ez van, amikor több az autó, mint a parkolóhely - posztolta a főpolgármester.

Budapest-államtikár: Az utcakép világosan mutatja

A Waze-felhasználók száma és az utcakép is világosan mutatja: az ingyenes parkolás bevált. Múlt hétfőhöz képest 10 százalék alatti a forgalomnövekedés, és ingyenes parkolással is negyede a megszokottnak. Aki mást mond:téved vagy füllent...és becsapja a budapestieket - ezt ma este, nyilván válaszul Fürjes Balázs posztolta a Twitterén, fotót és grafikont is mellékelve.

 

 

Ajánlom

További belföldi híreink