Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-05 16:04:00

Kiborultak a polgármesterek Orbán bejelentésén

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, Orbán Viktor vasárnap bejelentette, hogy hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon.

"A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját" – fogalmazott.

Az Index megszólaltatott több kerületi polgármestert, hogy mit szólnak a bejelentéshez. Ferencváros polgármestere szerint a cél inkább az önkormányzatok szisztematikus kivéreztetése, mint a járvány elleni érdemi intézkedés. „Ez biztosan jelentős problémát fog okozni, a Belső-Ferencvárosban már így is kétszer annyi engedély van kiadva, mint amennyi hely rendelkezésre áll” – mondta Baranyi Krisztina.

Soproni Tamás, a VI. kerület momentumos polgármestere meglehetősen indulatosan reagált a parkolási rendeletre. "Ez már része annak a politikai játszmának, ahogy a 2022-es választásra Orbán ellenséget gyárt az ellenzékből és az önkormányzatokból. Undorító, nincs jobb szó rá" - reagált az Indexnek Soproni.


A teljes cikket itt olvashatja.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink