Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-05 18:24:00

Tömegek lepték el az üzleteket a kijárási korlátozás ellenére - videó

Egyre többen szegik meg a kijárási korlátozásra vonatkozó intézkedéseket. Budapesten ma délelőtt például a nagyobb áruházakban és kertészetekben nagyon sok vevő volt. Az emberek döntő többsége még mindig nem veszi komolyan a járványt, noha a legtöbb áruház felhívja a vásárlók figyelmét az óvintézkedésekre.

Voltak, akik rollerezéssel, voltak, akik kerékpározással, míg mások futással töltötték vasárnap a délelőttjüket. A zuglói Rákos patak partján ma is rengetegen voltak. Az egyéni szabadidős tevékenység egyébként engedélyezett - a másfél méteres távolság megtartásával. 

Az egyik budapesti barkácsáruházban a parkoló tele volt autókkal, sokan virágföldet, növényeket és kertészeti cikkeket vásároltak. Maszk viszont nem volt mindenkin, a távolságot pedig a legtöbben nem tartották be.

A szikrázó napsütés az egyik kertészetbe is több tucatnyi vásárlót csábított be. Sokan palántákat, mások virágokat vásároltak.

"Mi az üzletben elhelyeztünk több feliratot, ami felhívja a figyelmet arra, hogy ha lehet, akkor csak azokat a termékeket fogják meg, amit szeretnének is megvásárolni, hordjanak maszkot, kesztyűt, fertőtlenítsék a kezüket. A vásárlók tartsanak távolságot egymással sorban álláskor" - nyilatkozta Boros Dávid, az Oázis kertészet ügyvezető igazgatója.

Az emberek egy jelentős része nem veszi komolyan a járványt. A kijárási korlátozás szerint ugyanakkor az emberek a lakhelyüket csak az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatnák el.

A kijárási korlátozás április 11-ig, azaz jövő hét péntekig van érvényben, de hogy számíthatunk-e ennek meghosszabbítására vagy esetlegesen szigorításokat vezetnek be, arról a kormány jövő héten, valószínűleg szerdán dönt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink