Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-06 05:10:00

Koronavírus: Hadházy aggódik

Itthon a regisztrált koronavírus-fertőzöttek 4 százaléka hal bele a betegségbe. Az ennek okát firtató kérdésünkre az operatív törzs napok óta nem válaszol.

Jelenleg Magyarországon a legmagasabb a koronavírus okozta halálozási arány a régióban. A szomszédos és régiós országok mutatói jellemzően 1 és 3 százalék között mozognak.


Itthon azonban a hivatalos fertőzöttek több, mint 4 százaléka nem élte túl a fertőzést.

Sokan a tesztelések alacsony számával magyarázzák a tragikus adatokat. Ennek bizonyítására Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egy telefonbeszélgetés-részletet is megosztott, amelyen a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársa hallható. A független országgyűlési képviselő is kiemelte, április elsejével új eljárásrend lépett életbe. Szerinte ez tovább szűkítheti a teszteléseket Magyarországon.

Az új protokoll hátterében az Európai Betegségmegelőző Központ ajánlása áll. Azoknak az országoknak szól – jegyezte meg a politikus –, ahol nem áll rendelkezésre elég teszt.

Híradónk többször is elküldte a kiugró halálozási rátára irányuló kérdéseit az Operatív Törzsnek, választ azonban sem ma, sem tegnap nem kaptunk. Megkerestük a Magyar Orvosi Kamarát is. Mint írták, ebben a témában - az eddigiekhez képest - nem tudnak újabb információt nyújtani.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink