Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-04 07:14:00

Koronavírus: Újabb 6 magyar halt meg, 678 főre nőtt a fertőzöttek száma

Az elhunytak közül mindenki krónikus betegségben szenvedett, közülük öten 77 év felettiek. Szombatra 678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek, 58 főre a gyógyultak száma.

Koronavírus: Újabb 6 magyar halt meg, 678 főre nőtt a fertőzöttek száma
Illusztráció

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 678 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.


Elhunyt újabb 6 krónikus beteg, közülük öten 77 év felettiek.  58 főre emelkedett a gyógyultak száma is

- írja összefoglalójában a koronavirus.gov.hu.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

"Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét" - figyelmeztet a koronavirus.gov.hu.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink