Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-03 14:14:00

Készülj az érettségire a Spirit Sulival!

A Spirit Suli napi műsor, melyben a Bornemisza Péter Gimnázium és Általános Iskola tanárai tartják az órákat. Minden hétköznap délelőtt húszperces leckék a kerettanterv szabályainak megfelelően. Felkészülés az érettségire, előrehaladás a tananyagban és egyszerű tanulás otthon az ATV Spirit segítségével.

Rendhagyó és hiánypótló műsorral jelentkezik minden hétköznap az ATV Spirit. Mint ismert, a koronavírusjárvány miatti óvintézkedések egyik lépéseként a magyar kormány bezárta az iskolákat, a diákoknak otthon kell befejezniük a tanévet.

Ebben nyújt segítséget a Spirit Suli című műsor, amiben a Bornemisza Péter Gimnázium tanárai tartanak érthető, izgalmas és hasznos digitális tanórákat.

Az egyik ilyen digitális történelemórát Pécsi Tibor tartotta a holokausztról. A történész a műsor elején elmondta, hogy a holokauszt szót a biblia görög nyelvű fordításában az egészen elégő áldozatra használták. A modern köznyelvben Eli Wiesel Nobel-békedíjas holokauszttúlélő kezdte el használni a 60-as években.

Felmerül ugyanakkor a kérdés: mennyire helytálló az egészen égő áldozat kifejezést használni arra a folyamatra, amikor a náci Németország eltökélte, hogy kipusztítja az összes zsidó embert. Vajon Izraelben használják-e a holokauszt kifejezést, és ha nem, mit használnak helyette? Erről is szó esett Pécsi Tibor történelemóráján, a Spirit Suliban.

Spirit Suli a Bornemisza Péter Gimnáziumból, minden hétköznap 9.40-től, ismétlés 16.30-tól az ATV Spiriten.

Ajánlom

További belföldi híreink