Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-02 17:50:00

Völner Pál: Az Európai Bíróság csak példát akart statuálni a kvótaperben hozott ítéletével

Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az ATV Híradójának azt mondta: a döntésnek egyébként nincs semmilyen jogkövetkezménye, hiszen a "kvóták" teljesítésének, vagyis a menekültek átvételének határideje már lejárt.

Völner Pál: Az Európai Bíróság csak példát akart statuálni a kvótaperben hozott ítéletével

Völner Pál szerint a döntés értelmetlen, és igazságtalan is, hiszen, ahogy fogalmazott: Magyarország 2015-ben jelentős szerepet vállalt a menekülthullám megállításában, később pedig kiderült, hogy ez a hozzáállás volt a helyes.

Az államtitkár felidézte, hogy nem csak az ítéletben elmarasztalt országok, de szinte egyik tagállam sem teljesítette maradéktalanul a meghatrozott kvótát: Ausztria például Völner szerint alig két százalékát fogadta be a korábban meghatározott számú menekültnek, és Franciaország is csak 25 százalékot teljesített. Így az Európai Bizottság szinte minden tagállam ellen pert indíthatna, de ezt valószínűleg azért nem teszi, mert csak példát akart statuálni, meg akarta szégyeníteni Magyarországot a menekültekkel kapcsolatos álláspontja miatt - mondta Völner.

Éppen emiatt a kormányzat nem számít például pénzbüntetésre sem.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink