Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-02 13:04:00

Szöllősi: versenyfutás zajlik a túlélésért

A koronavírus okozta válsághelyzet miatt vasárnap már nem jelenik meg nyomtatásban az ország legnépszerűbb sportnapilapja, a Nemzeti Sport. De miről lehet írni akkor, amikor a járvány miatt az egész világon leáll a sportélet? Többek között erről is kérdezték Szöllősi Györgyöt az ATV Startban csütörtökön.

A Nemzeti Sport főszerkesztője szerint a legnagyobb problémájuk az, hogy a sportesemények gyakorlatilag megszűntek létezni. A szombati sportesemény-dömping teljesen kiesik, nincsenek sportfogadások, ami jelentős bevételkiesést jelent. Nagy gondot okoz továbbá, hogy hogyan juttassák el a lapot az előfizetőknek, ezért elérhetővé teszik a digitális változatot.

A következő problémájuk a munkarend átrendezéséből adódik, hiszen óvni akarják a kollégáikat a megfertőződéstől. Ezért 3 csoportra osztották a szerkesztőséget, a csoportok 4 naponta váltják egymást. Ha valamelyik csapatban megjelenik a fertőzés, akkor 2 hétre teljesen kivonják őket a munkából.

Szöllősi szerint most egy versenyfutás zajlik a túlélésért, hozzátéve, hogy a kormány eddigi intézkedései segítséget jelentenek, de fel kell emelnie a hangját a szabadúszó újságírókért, és legfőképpen a sportfotósokért, akik a legnehezebb helyzetben vannak. „Fotos lenne, hogy nekik se kelljen járulékot, KATA-t fizetni, ameddig lehet" – mondta.  ​

Folyamatosan halasztják el a nagy sporteseményeket

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink