Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-01 19:44:00

Pozitív lett a koronavírus-tesztje a paksi atomerőmű egyik dolgozójának

Pozitív lett a paksi atomerőmű egyik dolgozójának koronavírus-tesztje. Az üzemviteli területen dolgozó munkatárs már 12 napja otthoni karanténban van. Az erőmű kommunikációs vezetője az ATV Híradónak elmondta: 15 további dolgozón is végrehajtottak koronavírus-tesztet, amelyeknek negatív az eredménye.

Pozitív lett a koronavírus-tesztje a paksi atomerőmű dolgozójának

 

Védőruhában dolgoznak a paksi atomerőmű reaktorcsarnokában. Magyarország egyetlen nukleáris erőművében eleve nagyon szigorúak az előírások, a koronavírus megjelenése óta azonban tovább szigorítottak. Hétfő este ugyanis koronavírussal diagnosztizálták az intézmény egyik dolgozóját. Az atomerőmű kommunikációs vezetője híradónknak elmondta: az üzemviteli területen dolgozó munkatársuknál 12 napja elvégeztek egy tesztet, amely negatív lett. Ennek ellenére házi karanténba helyezték, a második tesztje pedig már pozitív volt.

Kovács Antal, a paksi atomerőmű kommunikációs vezetője azt is hozzátette: a járvány megjelenése óta az atomerőműben megszigorították a műszakváltás folyamatát: folyamatos fertőtlenítést végeznek, szétválasztották a munkatársakat, valamint áttértek a telefonos- és skype-értekezletekre.

Hazánk energia-ellátása nincs veszélyben akkor sem, ha a koronavírus tovább terjed – ezt már Holoda Attila mondta az ATV Híradónak. Az energetikai szakértő hozzátette: hazánk villamosenergia és földgáz-ellátó rendszere össze van kötve a környező országokéval, ezért szükség esetén importálni is tudunk.

Az ATV Híradó megkereste a Honvédelmi Minisztériumot is, hogy a kirendelt honvédelmi egység tervez-e beavatkozni a veszélyhelyzet idején a paksi atomerőmű működésébe, de még nem kaptak választ.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink