Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-01 12:02:00

Novák: Káros és meglepő a Fidesz kizárására tett dán javaslat, járvány van

Káros és megalapozatlan - kommentálta az atv.hu-nak Novák Katalin, hogy a Dán Konzervatív Néppárt a Fidesz azonnali kizárását kezdeményezte a “felhatalmszási” törvény miatt. De meg is lepte “hogy most, amikor Dániában is közel 3000 koronavírusos és majdnem 100 halott van, éppen a Fidesztől féltik a magyar embereket”.

Novák: Káros és meglepő a Fidesz kizárására tett dán javaslat, járvány van
Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, fotó: MTI

Sajnálatosnak tartom, hogy most, amikor a világ legtöbb országában a koronavírus járvány okozza a legnagyobb kihívást, egyesek még most is a feszültségek szításán dolgoznak, összefogás helyett - így kommentálta Novák Katalin államtitkár, a Fidesz külügyekért is felelős alelnöke az atv.hu-nak, hogy a Fidesz azonnali kizárását kezdeményezte az Európai Néppártból a dán Konzervatív Néppárt a hétfőn elfogadott koronavírus, illetve “felhatalmazási törvény” miatt. A Népszava brüsszeli tudósítója azt írta, hogy Soren Pape Poulsen elnök és Pernille Weiss EP-képviselő kedden hivatalos levélben értesítette erről Donald Tusk EPP elnököt és Manfred Weber frakcióvezetőt - és más, az Európai Néppárthoz tartozó tagpártok is hasonló lépést fontolgatnak.

“Minden ország a maga módján próbál megküzdeni a járvánnyal, nekünk is ez a legfontosabb feladatunk most. A Fidesz, kormánypártként a választók felhatalmazásából dolgozik azért, hogy Magyarországon minél kisebb veszteséggel legyünk túl a mostani veszélyhelyzeten”

- reagált Novák Katalin, azt hangsúlyozva: döntéseinknek gyorsnak és hatékonyaknak kell lenni, alkalmazkodva a naponta változó kihívásokhoz. Mivel a koronavírus járvány Európa egészét érinti, az Európai Néppártban is az összefogásra, egymás támogatására lenne szükség - tette hozzá.

Novák Katalin szerint a Dán Konzervatív Néppárt kezdeményezése “megalapozatlan, káros, és bevallom meglep, hogy most, amikor Dániában is közel 3000 koronavírusos és majdnem 100 halott van, éppen a Fidesztől féltik a magyar embereket. Szerintem, bízzuk a választókra, kinek szavaznak bizalmat!”

De bízik benne, hogy az EPP-elnöke, Donald Tusk ezúttal az egységre és nem széthúzásra törekszik majd, és segíti a tagpártokat, hogy a járvány elleni védekezésre koncentrálhassák minden energiájukat

- közölte Novák Katalin.

Ajánlom

További belföldi híreink