Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-01 15:40:00

Magyar beszámoló Franciaországból: sokkolóak a számok

Még a járvány felfutási időszakában vannak a franciák. Suha György nagykövet szerint a franciák nagyon fegyelmezettek, betartják a szabályokat.

Franciaországban háromezer fölött a halottak száma

 

Franciaországban 24 óra alatt 499-cel 3523-ra emelkedett a koronavírus-fertőzés kórházban meghalt áldozatainak száma, ami ismételten az eddigi legjelentősebb napi emelkedést jelenti. Franciaországban a regisztrált fertőzöttek száma 52 ezer, jelentős részük otthonában lábadozik, 767 kórházban 22 800 Covid-19-beteget ápolnak, közülük 5565-en vannak intenzív osztályokon, ez 458-cal több, mint az előző nap.

Sokkolják a számok a francia embereket – erről számolt be az ATV Start című műsorában Suha György. A nagykövet szerint még a járvány felfutása zajlik náluk, és nagyon kemény hetek állnak előttük.

Felkészülés

A francia egészségügyi ellátás nagyon magas színvonalú. Azt érzik, hogy a kórházak terhelhetőségének átcsoportosítása zajlik. A gyorsvonatokat például átalakították arra, hogy azokat a betegeket, akiket nem tudnak ellátni átszállítanak egy másik régió kórházába. A francia légierő és a hadsereg is beveti az eszközeit a betegek mobilizálásában. A nagykövet szerint a maszkhiány Franciaországban is probléma.

Fegyelmezettek a franciák

Meglepőnek nevezte azt a fegyelmezettséget és a nemzeti szolidaritásra épülő együttműködést, amit tapasztalni lehet a francia utcákon. Nincs áruhiány, folyamatosan érkezik a sarki boltokba is a friss gyümölcs, friss zöldség.

Kedd este bezárt a Párizs-Orly repülőtér. Suha szerint ez a francia gondolkodásban szinte egy nemzeti katasztrófát jelent.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink