Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-04-01 14:43:00

Így vágott vissza Novák Katalin Tusknak, aki a vírushoz hasonlította Orbánt

Novák Katalin meglepte, hogy pont Tusk az, aki az EU-t temeti. "Nem mi jelentünk veszélyt az Unióra" - szögezte le. De oda is szúrt a végén Tusknak: biztos nehéz elfogadnia, hogy otthon ellenzékben van, "de a demokrácia már csak ilyen".

Az Euronews híradása szerint Tusk egy lengyel néppárti politikussal, Radoslav Sikorskival közösen készített videót a járványhelyzetről, és ebben a járványról azon lamentált: Képes-e az unió ezt túlélni? Az elmúlt húsz év alatt először vannak komoly kételyeim, hogy ez megtörténik-e. Néhány politikus és néhány társadalom úgy viselkedik, mint egy vírus, nem pedig úgy, mint az oltás" - mondta Tusk, majd arról beszélt: az EU felépítése nagyon nehéz volt, a megtartása pedig folyamatos erőfeszítést és jó szándékot igényel. A lerombolása pedig egy másodperc tört része alatt bekövetkezhet. "Ha a brexit, Kaczyński, Orbán, vagy Trump logikája győz, lehet, hogy az EU nem éli túl" - mondta Tusk.
 

"Engem meglep, hogy éppen Donald Tusk az, aki már az Európai Uniót temeti" - kommentálta az atv.hu kérdésére Tuskot Novák Katalin államtitkár, a Fidesz külkapcsolatokért is felelős alelnöke. 

"Bár úgy látom, hogy sajnos az Unió nem tudott időben jól reagálni a mindannyiunkat érintő, eddig nem tapasztalt kihívásra, amit a koronavírus-járvány jelent, mégis abban bízom, hogy az EU túléli majd ezt a veszélyhelyzetet" - jelentette ki. Sőt - tette hozzá Novák Katalin - reméli, hogy sokan rájönnek arra, hogy a nemzetállamokat nem szabad háttérbe szorítani. "Ez is a garanciája a működő Európai Uniónak. Nem mi jelentünk a veszélyt az Unióra, hanem azok, akik elfedik az igazságot, és akkor is feszültséget szítanak, amikor az egységre és a járvány legyőzésére kellene törekedni".
 
Megértem, hogy Donald Tusknak nehéz elfogadni, hogy a lengyel emberek nem az ő politikai közösségét támogatják, de a demokrácia már csak ilyen - fogalmazott a Fidesz alelnöke, arra célozva, hogy Tusk pártja ellenzékben van Lengyelországban, míg Kaczynskiék kormányon.
 
 
Az EPP-s kizárási javaslatról ezt mondta...
 
Azt, hogy a Dán Konzervatív Néppárt a Fidesz azonnali kizárását kezdeményezte a "felhatalmazási" törvény miatt Novák Katalin "károsnak és megalapozatlannak" nevezte az atv.hu-nak

Azt mondta, meglepte "hogy most, amikor Dániában is közel 3000 koronavírusos és majdnem 100 halott van, éppen a Fidesztől féltik a magyar embereket".

Ajánlom

További belföldi híreink