Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-30 19:53:00

Kötelező olvasmányok felolvasásával segítik a művészek az online oktatást

A kezdeményezés lassan két hete kezdődött, híradónk pedig utánajárt, mi történt azóta. A felolvasandó művek hetente gyarapodnak, ahogy a magyartanárok küldik az éppen aktuális tananyagot. A projekthez egyre több művész csatlakozik.

 

Petőfi Sándor egyik legszebb verse a Szeptember végén, amelyet a 7. osztályban tanulnak a diákok. Halász Judit most nekik mondja el. A művésznő két verssel csatlakozott a kezdeményezéshez, amelyben az elsőtől a 12. évfolyamig mondják el, vagy olvassák fel a kötelező olvasmányokat.

„Egész életemben azzal foglalkoztam, hogy a megzenésített főleg kortárs, de néha klasszikus költők verseit is megtanítsam a gyerekeknek. Azért zenével, és ritmussal, mert azzal könnyebben tanulják”

- mondta Halász Judit.

A műveket a motto.suli.hu oldalon találják az érdeklődők, ahol évfolyam, szerző, és előadó szerint is lehet keresni a videók között. Azt már Fullajtár Andreától tudjuk, hogy a megtekintések száma már 70 ezer fölött jár.

„Van egy magyartanárokból álló csoport, amelyik gyűjti a tanárok kéréseit, ez az oldal kifejezetten arra jött létre, hogy ahogy haladnak a tananyagban, azokhoz gyártunk videót, amit éppen vesznek, tehát, versek regények részletei, novellák” – árulta el a színművész

Az ötletgazda Bíró Kriszta volt, de mint mondja valójában az elképzelés másokban is felmerült, csak éppen végül ő mondta ki, hogy valósítsák meg.

„Most aztán különösen fontos, hogy összefogás legyen, és akkor eszembe jutott ez a lehetőség, hogy kötelező olvasmányokból részleteket felolvasni, kvázi megszerettetvén az olvasást a diákokkal, és ezt én kiírtam egy közösségi portálra, és elindult egy vihar jó értelemben véve”

– fejtette ki a színművész.

A színművésznő szerint ez az akció egy gesztus is, hogy kifejezzék szolidaritásukat, hiszen mindenkinek otthon kell lenni, a diákok otthon tanulnak, a tanárok otthonról tanítanak, ők pedig otthon veszik fel a videóikat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink