Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-30 20:06:00

Itt a válasz: tényleg júliusra várja az Orbán-kormány a járvány tetőzését?

Az alaptörvény értelmében valamennyi járványügyi intézkedés hatályát meg kell hosszabbítani – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este arra a kérdésre, hogy mik lesznek a kormány első lépései a koronavírus-törvény éjféli hatályba lépése után.

 

Orbán Balázs szerint az okmányok lejáratára és az ítélkezési szünetre vonatkozó rendelkezés hatályát vesztette az ellenzék múlt heti döntése miatt, amellyel nem támogatták a házszabálytól való eltérést. Az életvédelem, a járvány elleni védekezés és a gazdaság védelmét és újraindítását szolgáló csomag lesz a következő időszakban a prioritás – tette hozzá a miniszterhelyettes.

Ha célzott válságkezelésben gondolkodunk, akkor a teljesen leálló szektorokra kell koncentrálni a következő időszakban – mondta Orbán Balázs, aki szerint a cél a munkahelyek megőrzése kell hogy legyen.

Arra a kérdésre, hogy a kormány továbbra is júliusra várja-e a járvány tetőzését, Orbán Balázs azt mondta: több modell létezik, és az egyik szerint valóban júliusban tetőzhet a járvány.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink