Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-27 07:17:00

Szijjártó: a Türk Tanácshoz fordultunk, Üzbegisztán 150 ezer maszkot küld

Üzbegisztán felajánlásaként érkezik összesen 150 ezer védőmaszk hozzánk - tudatta Szijjártó Péter ma hajnalban a Facebook-oldalán. „A bajban mutatkozik meg, hogy ki az igaz barát!” – értékelt a külügyminiszter. Csuhaj Ildikó

Szijjártó: a Türk Tanácshoz fordultunk, Üzbegisztán 150 ezer maszkot küld
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, fotó: MTI

A Türk Tanácshoz is fordultunk, és azután, hogy a török kormány engedélyezte 8 tonna, maszkok alapanyagaként használatos textil Magyarországra szállítását, ma Üzbegisztán felajánlásaként érkezik összesen 150 ezer védőmaszk - tudatta Szijjártó Péter a Facebook-oldalán a hajnalban megjelent bejegyzésében.

A külgazdasági és külügyminiszter azt írta: "

Nagyrabecsülés és köszönet jár a török és az üzbég kormánynak a segítségért: a bajban mutatkozik meg, hogy ki az igaz barát!"

A miniszter a bejegyzéséhez mellékelte Sardor Umurzakov, Üzbegisztán miniszterelnök-helyettesének neki címzett levelét, amelyben azt írta: Üzbegisztán baráti országként és a Türk Tanácsban partner tagországként Magyarország mellett áll ezekben a nehéz időkben. Az üzbég miniszterelnök-helyettes támogatásáról biztosította Magyarország népét, jó egészséget, összefogást és bátorságot kívánva.

Ajánlom

További belföldi híreink