Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-26 11:35:00

Müller Cecília: A maszk viselése önmagában nem elégséges a védekezéshez

A tisztifőorvos arra hívta fel a figyelmet, hogy a maszk használata nem elégséges, az összes higéniés szabályt be kell tartani. Lakatos Tibor ezredes elmondta, hogy 60-70 százalékkal csökkent a közterület igénybevétele az elmúlt időszakban.

Müller Cecília országos tisztifőorvos mindenkit arra biztat, hogy ha a koronavírushoz hasonló tüneteket észlel magán, hívja háziorvosát. Az egészségügyi dolgozók egészségére nagyon vigyázni kell, ezért védőfelszerelésben kell ellátniuk a koronavírus-gyanús betegeket – tette hozzá Müller Cecília.
Ha valakinek biztonságérzetet nyújt a kereskedelemben kapható maszkok viselése, az használja. De a maszk nem helyettesíti a higiénés szabályok betartását. Aki viszont használja a maszkot, az viszont tegye jól – tette hozzá Müller Cecília.

Parassapusztánál és Rajkánál a belépési oldalon, továbbá Röszkénél és Tompánál kell hosszabban várakozni a magyar határokon – erről már Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti csoportjának vezetője mondta.

Lakatos Tibor beszámolt arról is, hogy délelőtt ülésezett az operatív törzs, és megállapította, hogy az eddigi intézkedések és az állampolgárok fegyelmezettsége hozzájárult a vírus terjedésének lassításához.

Arra a kérdésre, hogy mennyiben változik az életünk, ha jönnek a tömeges megbetegedések, Müller Cecília azt mondta: újabb korlátozó intézkedések jöhetnek ebben az esetben.
Lakatos Tibor elmondta: nem tervezik az üzletetek nyitvatartásának további korlátozását.
Az ezredes elmondta: 60-70 százalékkal csökkent a közterület igénybevétele az elmúlt időszakban.

Kérdésre válaszolva Müller Cecília elmondta: nincsenek az országban konkrét területekhez köthető gócpontok. A gyógyultakra vonatkozó rendszabályok ugyanazok lesznek, mint amelyeket minden állampolgártól kérnek.

Az ATV kérdésére Müller Cecília elmondta: a fertőzöttek száma többszöröse a hivatalosan regisztráltakénak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink