Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-26 16:27:00

Kunetz: csernobili szemlélet uralkodik a kormányzatban

Nem csak lélegeztetőgépre van szükség, hanem gyógyszerekre és monitorra is – egyebek mellett erről beszélt az egészségügyi szakértő az ATV Start című műsorban. Kunetz Zsombor azt is hozzátette, hogy a maszk hordásával és az otthonmaradással környezetünket is megóvhatjuk.

 

 

Nem akar pánikot kelteni, de szerinte azt sem kellene elkerülni, hogy az egészségügyi szervezést jellemző anomáliákról beszéljenek – ezt mondta Kunetz Zsombor az ATV Start című műsorban. Ha beszélnek róla, akkor ugyanis javulás is elérhető szerinte.

Mint mondta, megdöbbenve tapasztalta, hogy mennyire felkészületlenül érte ez az egészségügyi vezetést. A védőfelszerelések megszerzését és elosztását hozta fel példának, hiszen azoknak a felszerelések felől sincsen hír, amelyet állítólag a büntetés-végrehajtási intézmények készítenek.

Kiemelte: „nem lehet úgy nekimenni egy háborúnak, hogy a tábornoki kart gyorsan kivégzem”.

Ha egy egészségügyi dolgozó megfertőződik, akkor ő olyanoknak is átadhatja, akik ezzel nem járnak majd jól – folytatta. A fürkészek és kipcsakok figyelmét arra is felhívná: nagyszerű, hogy lélegeztetőgépet vásárolnak, de ehhez személyzetet is kell vásárolni, aki használni is tudja.

Kunetz Zsombor szerint online képzést is fontos lenne indítani, amivel fel lehet készíteni az arra fogékonyakat, hogy intenzív terápiás ellátást tudjanak folytatni.

Mint mondta, a lélegeztetőgépen kívül gyógyszerek, monitorokra és infúziós pumpákra is szükség van.

Az egészségügyi szakértő szerint csernobili szemlélet uralkodik a kormányzatban, mert nem akarnak tudomást venni arról, hogy mennyi a beteg és a koronavírus miatt elhunyt személy.

Kunetz hangsúlyozta, hogy az otthonmaradással és maszk viselésével pedig a környezetünket is védhetjük. Ami még fontos – emelte ki –, hogy a megvásárolt FFP2 vagy FFP3 maszkokat valahogy az egészségügyben dolgozóknak juttassuk el.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink