Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-26 09:17:00

DK: "Európa erős, és nem hagyja cserben az állampolgárait "

A Demokratikus Koalíció támogatja az Európai Bizottság gazdaságvédelmi intézkedéseit - írja közleményében a párt, amelyben emlékeztetnek, hogy a koronavírus-járvány nemcsak az egészségügyben, hanem a gazdaságban is komoly kihívás elé állítja az ágazat szereplőit, és végeredményben az egész lakosságot.

A DK EP-képviselői közleményben azt írják, az Európai Unió azonban most is teszi a dolgát, és cselekszik. "Most épp egy olyan hatalmas átcsoportosítás előtt állunk, amely 37 milliárd euró uniós fejlesztési forrás elérését teszi lehetővé az egészségügyi és gazdasági vészhelyzet kezelésére" - fogalmaznak. Támogatják, hogy a tagállamok az EU fejlesztési támogatásait egészségügyi rendszerek sürgős megerősítésére is elkölthessék. Kiemelten fontosnak tartják azt is, hogy minden tagállamban, így Magyarországon is, a kórházakban legyen elegendő lélegeztetőgép, valamint minden orvosnak és ápolónak biztosítani tudjunk megfelelő védőmaszkokat.  

Egyetértenek azzal is, hogy az Európai Szolidaritási Alapot kiterjesszük a közegészségügyi veszélyekből eredő válsághelyzetekre, és hogy megemeljük az ilyen katasztrófák esetén adható szolidaritási előleget. A vírus sok mindent megbénít, de az Európai Unió ilyen rendkívüli helyzetben is tudja bizonyítani, mire képes a szolidaritás. Európa erős, és nem hagyja cserben az állampolgárait. 

 

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink