Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-25 10:02:00

Továbbra is hiánycikk az élesztő - mutatjuk, mikorra normalizálódhat a helyzet

Napok óta nem kapható élesztő az élelmiszerboltok jelentős részében, és a növekedés.hu-nak nyilatkozó kereskedők szerint egyelőre bizonytalan, hogy a termékből mikor tudnak újra rendelni.

Valószínűsíthető, hogy élesztőhöz főként a kisebb üzletek jutnak hozzá a megszokottnál sokkal nehezebben, illetve több helyütt egyelőre nem látják, megrendeléseiket a szállító mikor tudja teljesíteni.

Az élesztő egyértelműen azért tűnt el a boltokból, mert a hazai lakosság a koronavírus-járvány miatt otthoni készletezésbe kezdett. Ennek nyomán kereskedői tapasztalatok szerint egyes fogyasztók az utóbbi időszakban több tucatszám vásárolták fel a csomagolt élesztőt

- erősítette meg a növekedés.hu-nak Kató Péter, az előállítással foglalkozó Lesaffre Magyarország Élesztőgyártó és Kereskedelmi Kft. vezérigazgatója. Tájékoztatása szerint ugyanakkor nincs szó arról, hogy a termék a hazai kereskedelemben egyáltalán ne lenne kapható, csak az üzletekből folyamatosan kifogy a megnövekedett vásárlások miatt.

A Lesaffre most a korábbi kínálati helyzetet jóval meghaladó ütemben végzi üzleti tevékenységét, és az ebben az időszakban megszokott mennyiségek többszörösét szállítja ki a kereskedelemnek. A vezérigazgató szerint a cég is a három hete tartó készletezési láz lecsengését várja.

Gabonaágazati szakértők ugyanakkor a portálnak már korábban egyértelműsítették, hogy alapanyag szempontból sem a lisztnél, sem a kenyérféleségeknél és a péksüteményeknél nem lehetnek ellátási problémák, ezért nincs ok élelmiszerfelvásárlási pánikra.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink