Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-25 19:30:00

Koronavírus: Új szabályok Tamásiban, akár 150 ezer forintos bírságot is kiszabhatnak

Akár 150 ezer forintra is megbírságolhatják azokat, akik megszegik a közterületen tartózkodás új szabályait Tamásiban. A Tolna megyei település kormánypárti polgármestere szerint ez nem kijárási tilalom.

A Tolna megyei Tamásiban nem sokan jártak-keltek az utcán délelőtt. Itt ugyan nem rendeltek el kijárási tilalmat, de jelentős mértékben megszigorították a közterületen tartózkodás szabályát. Aki ezt megszegi 50, de akár 150 ezer forintos bírságra is számíthat.

Tamási polgármestere szerint nem a büntetés a lényege annak a rendeletmódosításnak, ami helyi közösségi együttélést szabályozza, hanem az, hogy figyelmeztessék és megóvják az embereket.

„Itt a rendeletmódosításunknak a lényege az, hogy kereskedelmi egységekben, boltokban egy időpontban egyszerre, egy családból csak egy családtag tartózkodjon” – mondta Híradónknak Porga Ferenc.

A rendelet azt is meghatározza, hogy hány emberből álló csoport lehet az utcán. A polgármester elmondása szerint egyszerre legfeljebb öt ember tartózkodhat egy helyen, nekik is be kell tartaniuk az egészségügyi távolságot. Porga hangsúlyozta, hogy ezért az intézkedésért még nem szabtak ki büntetést, a fokozatosság elvét veszik figyelembe.

Egy idős hölgy, aki korábban 45 évig dolgozott az egészségügyben azt mondta Híradónknak, hogy egyetért a szabályokkal.

Úgy tűnik, a szigorú szabályokkal sikerült elérni, hogy indokolatlanul senki sincs az utcákon.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink