Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-25 15:01:00

Kunhalmi: „profi trükközésnek vagyunk a tanúi”

A koronavírus miatt kiadott rendeleteket akármikor meg lehetne hosszabbítani, amihez az Országgyűlés feles többsége is elegendő. Ezeket az ellenzék is megszavazná – erről beszélt Kunhalmi Ágnes az ATV Start című adásban a felhatalmazási törvénnyel kapcsoltban. Az MSZP parlamenti képviselője azt is hozzátette: az igazságügyi miniszter által benyújtott javaslat „kétharmados, túlterjeszkedő törvényekkel van tele”.

Miért nem szavazta meg az ellenzék a felhatalmazási törvényt?

 

Élesen bírálja a kormány az ellenzéket, amiért nem támogatta, hogy sürgősséggel szavazhassanak az úgynevezett felhatalmazási törvényről. Közben az ellenzék közös nyilatkozatában azt írja: nem bíznak Orbán Viktorban. Szükség van a veszélyhelyzetre, ugyanakkor nem időkorlát nélkül.

Ezzel kapcsolatban Kunhalmi Ágnes azt mondta az ATV Start című adásban, hogy egy „megtervezett, profi trükközésnek vagyunk a tanúi”. Emlékeztetett: a kormány március 11-én hirdetett vészhelyzetet, és arról is ők döntenek, hogy ennek mikor van vége.

Majd döntések jöttek, például az iskolabezárásról, és most azzal vádolják az ellenzéket – tette hozzá –, hogy ezt nem támogatják. Ha ezek a rendeletek lejárnak, akkor az Országgyűlés ezt feles többséggel meg tudja hosszabbítani. Ezeket a rendeleteket támogatná az ellenzék, de ezeket a kormány szerinte nem hozza be a ház elé, ehhez egyébként – folytatta – négyötödös és kétharmados többség sem szükséges. A rendeletek beterjesztése helyett pedig olyan javaslatot nyújtottak be, amely „kétharmados, túlterjeszkedő törvényekkel van tele”, amelyekre most nincsen szükség.

Az MSZP képviselője szerint a politikai ellenfelek legyőzése fontosabb a Fidesz számára, mint a magyar emberek életének a megmentése. Szerinte attól is fél a Fidesz, hogy ennek a helyzetnek egyszer vége lesz, vagyis elmúlik a vírus, Azt sem lehet tudni a politikus szerint, hogy a kabinet mihez kötné ennek a rendkívüli helyzetnek a végét.

Mint mondta, minden lehetőség megvan arra, hogy a rendeleteket meghosszabbítsák, amihez ők is bemennének és megszavaznák.

Kunhalmi Ágnes hozzátette: sok MSZP-s javaslatot is elfogadott a kormány, hiszen kezelni kell a helyzetet. Mint mondta, nem csak baloldali fodrászok, illetve kis- és középvállalkozások vannak, akik nehéz helyzetbe kerültek, hanem jobboldaliak is. Azt is fontosnak tartaná, hogy háromról kilenc hónapig lehessen kapni emelkedjen a munkanélküli járadékot ideje, illetve azt is, hogy ez ne lehessen kevesebb, mint százezer forint.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink