Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-25 06:40:00

Komoly problémát okozhat, aki nem tudja, hová forduljon koronavírus-gyanújával

Még mindig sokan vannak, akik nem tudják, hogy mit kell csinálniuk, ha a koronavírus tüneteit tapasztalják. A szakemberek továbbra is azt kérik, hogy aki gyanúsnak gondolja magát, az ne a háziorvosához menjen, és ne is a sürgősségi osztályra, mert azzal komoly problémát okozhat másoknak.

Az orvosok azt kérik, hogy ha valaki belázasodik, akkor ne tegye azt, amit ez a mohácsi férfi és ne menjen azonnal egy esetleg zsúfolt rendelőbe. Kaposváron egy férfi a sürgősségi osztályon jelentkezett, róla kiderült, hogy fertőzött, őt a kórházban kezelik.

"Az elsődlegesen választott az legyen a házi orvos, akit felhív telefonon, vagy pedig ügyeleti időben a háziorvosi ügyelet, amely hivatott eldönteni, hogy otthoni, kéthetes karantént rendel el a számára és a klinikumtól függően az OMSZ-ot értesíti egy mintavétel elvégzésére"

- mondja Szabó András háziorvos.

Közben az ország minden részén találtak már fertőzött beteget. Bólyban is kimutatták a koronavírust egy ott lakónál. A helyiek szerint még nincs nagy baj.

A szakemberek azt mondják, hogy a megelőzés érdekében maradjon mindenki otthon, csak annyit legyenek távol, amennyit feltétlenül szükséges.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink