Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-26 05:50:00

Az állatkerteket is veszélybe sodorhatja a koronavírus-járvány

A koronavírus-járvány miatt nem fogad látogatókat, de az élet nem állt meg a nyíregyházi állatparkban. A kényszerű zárvatartás veszélybe sodorhatja az országban működő állatkerteket. Ezek ugyanis főleg a jegybevételekből tudnak működni, de miközben a befolyó pénz hiányzik, az állatokkal mindent ugyanúgy kell csinálni, mint általában.

A nyíregyházi állatparkba az ATV Híradójának stábja sem mehetett be, így az ott dolgozók készítettek felvételeket. Az intézmény igazgatója azt mondta, hogy most a legnagyobb problémájuk az, hogy hatalmas bevételtől estek el, viszont az élet nem állhatott meg, mert az állatokat gondozni kell.

Gajdos László, igazgató, Nyíregyházi Állatpark:
„Jövünk be reggel és estig gondozzuk, etetjük az állatokat. Megfeleztük a csapatot, az egyik fele dolgozik, a másik otthon biztonságban van, és aztán hetente cseréljük a csapatot. Reméljük, hogy nem lesznek megbetegedések, vagy nagyrészt megússzuk a megbetegedéseket” – mondta Híradónknak Gajdos László. Az állatkert vezetője szerint náluk is komoly gondot okoz, hogy a vírusról most még nem sokat lehet tudni.

„Nem tudjuk mi se, hogy milyen hatással lehet például az emberszabású majmokra, ezért rájuk külön oda kell figyelni, amikor gondozzuk őket, hogy nehogy tőlünk elkapjanak valamilyen betegséget” – tette hozzá.

A nyíregyházi állatparkban 5 ezer állat várja naponta a gondozókat. Az ország összes állatkertjében pedig több mint húszezer állatról gondoskodnak az ott dolgozók.

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink