Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-24 11:16:00

Vona: az ellenzék helyében megszavaztam volna a "felhatalmazási" törvényt

Az ellenzék helyében megszavaztam volna a törvényjavaslatot - hangsúlyozta Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke a Facebook-oldalán közzétett hétfői bejegyzésében.

Vona: az ellenzék helyében megszavaztam volna a "felhatalmazási" törvényt
Vona Gábor

Hozzátette: lehet, hogy a Fidesz visszaél majd a "felhatalmazási" törvénnyel, de most ez másodlagos.

A politikus azt írta, elkeseredett, mert ebben a helyzetben senkinek sem sikerült felnőnie a feladathoz.

"Értem én az ellenzék félelmeit, nekem aztán nem kell erről semmit elmagyarázni. De azzal, hogy nem támogatták ezt a törvényt, valójában a szétszakítottságot erősítették. És ez pedig pont a kormány érdeke"

- értékelt.

Hozzátette, lehet, hogy a Fidesz visszaél a felhatalmazással, de ha eljön az idő, a kormányt a - felhatalmazási törvénnyel együtt is - elsöpri a nép vagy a történelem.

Most azonban nem ez a kérdés, hiszen nem tudjuk, mi vár ránk, milyen világ jön, de mindenképp cudar, abban biztosak lehetünk - írta Vona Gábor, hozzátéve: ebben a helyzetben nagyon nem mindegy, hogy az ország milyen lelki állapotban vág neki ennek a kihívásnak. Márpedig - jegyezte meg - megint bebizonyosodott, hogy megosztva és gyűlölettel.

Úgy vélte, talán egyedül Karácsony Gergely főpolgármester viselkedett államférfiként.

"Milyen jó lett volna, ha az összes párt vezetője, ellenzéké és kormánypártoké ma (most az egyszer?) azt üzeneték volna, egymás mellett állva: közösen fogjuk legyőzni ezt a vírust. Nem mi, nem ők, hanem közösen. Ezért szavaztam volna meg az ellenzék helyében a törvényjavaslatot. Orbán Viktor helyében pedig ezért tettem volna valami kedvezményt az ellenzék felé, hogy az ne érezze magát ugyanúgy csapdába csalva, mint az elmúlt 10 évben mindig

" - írta a volt pártelnök.

Magyar György az ATV Startban minderről így szólt:

 

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink