Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2020-03-24 15:39:00

Szél Bernadett kegyetlenül beleszállt Müller Cecíliába

A képviselő közösségi oldalán szólította fel a kormányt, hogy vállalják a felelősséget azért, hogy nem volt és továbbra sincs elég maszk Magyarországon.

Szél Bernadett kegyetlenül beleszállt Müller Cecíliába

Szél a Facebookon osztotta meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ által közzétett plakátot, amelyen az áll: annak, aki nem beteg, nem kell maszkot viselnie. 

"Nemzeti FAKENEWS!" - kezdi bejegyzését a képviselő, aki azt írja: a Columbia Egyetem kutatói nemrég a Science nevű tudományos lapban közölt tanulmányukban állapították meg, hogy a nem beazonosított fertőzöttek indították el az új koronavírus-járványt Kínában. A fertőzések 86 százalékát a kijárási tilalom előtt fel nem ismert vírushordozók okozták. Az egyik kutató szerint "Kínában a COVID-19 esetek robbanásszerű emelkedését pont azok az emberek okozták, akiknek enyhe tüneteik voltak, vagy a kór szimptómái meg sem jelentek náluk" - idézi Szél.

A politikus szerint viszont itthon alig tesztelnek.

"Tudjuk, hogy a vírushordozók fertőznek — főleg, ha nincs rajtuk maszk. Két hét is lehet a lappangás. Erre a kormány és hivatalos szervek jótanácsa az, hogy ne viseljünk maszkot, ha nem vagyunk betegek"

- olvasható a bejegyzésben. Szél Bernadett felszólítja a magyar kormányt, hogy vállalják a felelősséget azért, hogy nem volt és továbbra sincs elég maszk Magyarországon és fejezzék be az álhír-terjesztést. 

 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink